Menu

Pho Ga

Recepty

Ingrediencie:

  • 1 celé kurča
  • 3 L vody
  • 2 PL himalájska soľ
  • 1 PL palmový cukor
  • 3 PL rybacia omáčka
  • 2 žlté cibule
  • 40g čerstvý zázvor
  • mladá cibuľka, klíčky, červená cibuľa - zelenina je voliteľná
  • Chilli paprička , pokiaľ máte radi
  • Thajská bazalka - nie je nutná
  • 1 limetka

Koreniny:

Pho Ga

Pho Ga je klasická vietnamská kuracia polievka plná bohatých aromatických korenín a sviežych bylín. Pho Ga je nielen symbolom tradičnej vietnamskej kuchyne, ale aj zdrojom potešenia pre vaše chuťové poháriky a zmysly. Táto polievka, s jej jemnou, ale komplexnou chuťou, je dokonalým zjednotením kuracieho vývaru, ryžových rezancov a špeciálnych korenín, ktoré vytvárajú nezameniteľnú chuťovú harmóniu. Objavte jedinečný chuťový zážitok.

Tento recept je podľa kristy.food.

Postup na prípravu polievky:

  1. Na suchej panvici si chvíľu orestujeme celú škoricu, klinčeky, aníz, kardamón a odložíme si ich zatiaľ do misky. V tej istej panvici si orestujeme neošúpané cibuľe a zázvor. Restujeme cca 10min.
  2. Zatiaľ sa povenujeme kuraťu. Kura zbavíme kože (čiastočne) a tuku. Priadne ho umyjeme a pridáme do veľkého hrnca, ktorý zalejeme 3l. vody. Orestované cibuľe a zázvor ošúpeme, odrežeme koreň a pridáme do hrnca ku kuraťu.
  3. Pridáme soľ a cukor. Varíme pod pokrievkou cca 30min. od bodu varu. Po pol hodine si opatrne vyberieme z hrnca penu, ktorá sa nám vytvorila na povrchu. Následne varíme ďalej pod pokrievkou 6 hodín na zníženom plameni. (dĺžka varenia závisí od vášho zvoleného času. Čím dlhšie, tým lepšie. Resp. tým bude vývar silnejší
  4. Po cca 5 hodinách si vyberieme kura, ktoré necháme odležať v studenej vode. Vrátime sa opäť k vývaru do ktorého pridáme koreniny - škorica, aníz.. (ak máte uzatváracie sitko na sypaný čaj, tak odporúčam ich sem dať a následne pridať do vyváru, ale nie je to nutnosť)
  5. Pridáme rybaciu omáčku a varíme 30min. Medzitým si mäsko natrháme presunieme do čistej misky. Nakrájame si jarnú cibulku, chilli, červenú cibuľu , alebo inú obľúbenú zeleninu.
  6. Zvolené rezance uvaríme podľa návodu.
  7. Po pol hodine si z vyváru vyberieme cibuľu, zázvor, koreniny, ktoré si scedíme.
  8. Do misky si pridáme rezance, mäsko, nakrájanú zeleninu, pokvapkáme limetkou a môžeme podávať.


Prajeme dobrú chuť!

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke