Menu

Kórejské Japchae

Recepty

Ingrediencie na marinádu:

• 350g Ryb Eye steak
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 PL sójová omáčka
• 1 PL hnedý cukor
• 2 čl sezamový olej
• 1/4 čl čierne mleté korenie  

Ingrediencie na omáčku:

• 3 PL sójová omáčka
• 2 PL sezamový olej
• 1 PL hnedý cukor
• 1 PL med
• 1 čl čierne mleté korenie

Zelenina:

• 1 žltá cibuľa
• 1 mrkva
• 1 červená paprika
• Huby Šitake

Ostatné ingrediencie:

• 1PL rastliný olej
• 1 žĺtko
• 250g rezance zo sladkých zemiakov
• Soľ

 

 

 

Japchae  

Japchae je tradičným kórejským pokrmom plným chuti a kultúrneho významu. Tento jednoduchý a chutný recept sa kombinuje s rôznou obmenou zeleniny a mäsa, ktorý vytvára jedinečný zážitok pre chuťové poháriky.

Poďte si ho spoločne s nami navariť podľa receptu, ktorý nám pripravila šikovná @kristyfood.

Postup prípravy:

  1. Huby Šitake si namočíme na 30 minút do teplej vody.
  2. Medzitým prejdeme na mäso. Mäso nakrájame na jemné plátky. Na marinádu si zmiešame pretlačený cesnak, sójovú
    omáčku
    , hnedý cukor, sezamový olej a čierne korenie. Marinádou zalejeme mäso. Šitake huby scedime, prepláchneme, odstránime stopky a nakrájame na plátky. Huby primiešame k mäsu a marinujeme 20 minút v chladničke.
  3. V miske si zmiešame všetky ingrediencie na omáčku. Miešame kým sa cukor nerozpustí. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Mladú cibuľku očistíme a nakrájame na štvrtiny. Mrkvu a papriku nakrájame na plátky.
  4. Naplníme hrniec vodou a privedieme ju do varu. Špenát vložíme do vody, a blašírujeme ho, dokým nezvädne cca 30 sekúnd. Potom ho scedíme a presunieme do misky s ľadovou vodou.
  5. Zo špenátu vytlačíme prebytočnú vodu, jemne posolíme a nakrájame na menšie kúsky. V menšej panvici rozpálime olej. Potom oheň vypneme, panvicu zľahka prejdeme kuchynským obrúskom a pridáme rozšľahané žĺtko, ktoré opečieme z oboch strán. Hotové žĺtko potom zrolujeme a nakrájame na pásiky.
  6. Nachystáme si väčší hrniec. Do vriacej vody vložíme rezance, ktoré varíme cca 6 minút. Uvarené rezance prepláchneme studenou vodou. Rezance stratíme nožnicami.
  7. Vo veľkom hrnci rozpálime lyžicu oleja, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu a mladú cibuľku. Zľahka osolíme. A vyberieme z panvice. V tej istej panvici na miernom ohni orestujeme mrkvu a papriku.
    Jemne posolíme a premiešame. Restujeme do mierneho zmäknutia . Po orestovaní papriku s mrkvou zatiaľ presunieme na bok.
  8. V rovnakej panvici orestujeme marinované mäso a huby na stredne vysokom ohni. Orestované mäso odstránime z ohňa do misky zatiaľ. Stále v rovnakej panvici pridáme rezance.
  9. Za stáleho miešania prilievame omáčku. Opekáme dokým nebudú rezance úplne obalené omáčkou. Do veľkej misy presunieme rezance, orestované mäso, špenát, omeletu, mrkvu a papriku.
  10. Všetko spolu premiešame a posypeme sezamom. Prajeme dobrú chuť!

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Vrátiť sa k nákupu Prejsť k objednávke